Пране на мокети - почистване на ресторанти

 почистване на мокети в ресторант
почистване на мокети в ресторанти

Независимо от вида на мокетите при вас и дали се нуждаете от почистване или просто съвет, ние ще Ви помогнем да разрешим Вашия проблем с мокета.

Когато говорим за почистване на мокети, може би този в ресторанта е най-труден за поддръжка. Нека поговорим за пране на мокети в ресторанти.

Основния проблем при ресторантите са петната от храни, напитки и големия трафик на хора. Като добавим е неправилната поддръжка може да се стигне и до тотално съсипване на мокетите в ресторантите.

Всичко започва от мазнините с които се готвят ястията.

Въпреки добрата вентилация, винаги остава една малка част, която влиза в пространството и зоната за хранене. Мокетите са като магнит за тези изпарения, които в последствие са храна за други бактерии, съответно нарушаване на въздуха в средата на гостите на ресторанта. Във времето се появяват неприятни миризми, пък и не добър външен вид на мокетите.

Почистване на мокети в ресторанти - почистване на ресторанти

Основния проблем при почистването на ресторанта е ограниченото време за изсъхване. Преди да влезе в употреба мокета след пране задължително трябва да е напълно изсъхнал, иначе риска да се съсипе е голям. Ние имаме решение на този проблеми при пране на мокети в ресторанти.

Поддръжката на мокети в ресторанти изисква два типа почистване: Основно почистване в дълбочина чрез метода ‘’Hot Water Extraction’’ и полусухо почистване с Боне.

Основното почистване е препоръчително да се прави период от 1 до 3 месеца в зависимост от трафика и замърсеността.

При този тип почистване имаме по-дълго време на съхнене – при нас то е от 2- 4 часа.

Постигаме тези резултати благодарение на инвестиции в техника с която работят най-добрите в света.Техника която не е достъпна на българския пазар. Резултата е следния – перфектно изчистен мокети с възможност да се използва за рекордно кратко време.

При втория тип почистване на мокети

При втория тип почистване с Боне периодичността може да бъде много по-кратка.
Най-голямото предимство на полусухото почистване е краткото време за съхнене на настилката – при нас то е от 40 мин – 60 мин. То е идеално за почистване на ресторанта между две събития.

При полусухото почистване контакта на машината е с повърхността на мокета, като след него мокета придобива чист и спретнат вид. Основно правило при това почистване е да се ползват само препарати предназначени за полусухо почистване. Третирането с всякакви тежки обезмаслители и неподходящи препарати само вредят на мокета а също и на бизнеса.

Независимо от вида на мокети или нуждата от почистване, или просто съвет, ние ще Ви помогнем да разрешим Вашия проблем с мокета.