Честит празник от фирма „Видатекс“

Фирма „Видатекс“ честити празника на всички българи! На нашите клиенти и партньори пожелаваме успехи в бизнеса и безоблачно развитие.

От ръководството

 

Ще използваме повода, за да разкажем за методите на пране на мокети, които използваме за почистване на офиси. Те са два – традиционният с екстракция и новият за нас и за България – полусохо пране.

Полусухо пране на мокети

Във фирма „Видатекс“ усвоихме нов метод за пране на мокети – Encapsulation и сме на разположение, за да помогнем с почистването на мокетите и подобряването на работната среда. Освен за почистване на офиси, този метод е подходящ и за всяко място с интензивен човеко поток в помещения застлани с мокети.

Как работи?

Този метод се базира основно на препаратите, които се използват за почистване. Това са специално създадени за целта препарати, които след нанасянето им на повърхността и втриването във вътрешността на мокети обгръщат мръсните частици и ги кристализират веднага щом изсъхнат.

В последствие, за да бъдат извлечени от настилката, те биват абсорбирани от специални микрофибърни падове и изсмукани със специализирани роторни прахосмукачки.

Този метод използва в пъти по-малко вода от стандартните методи на пране на мокети като Екстракция и Шампониране с дискова машина се счита за Low-Moisture-Cleaning метод на пране. Времето за съхнене на мокетите след почистване е едва 30 до 45 минути.

Пране на мокети по традиционен метод на екстракция

Това е един от методите за почистване на офиси и по-специално пране на мокети. За пране на мокети при много силно замърсен мокет най-ефективния начин е чрез метода на екстракция. С този метод се достига в дълбочината на тъканта на настилката.

Как работи екстракцията при пране на мокети?

Впръсква се разтвор на вода и препарат и се изсмуква, като така се постига перфектно почистване на мокета.

Машини за почистване на мокети и пране на мокети

Разполагаме с машини, за почистване на мокети от малък, среден и висок клас:

  • за почистване на локални петна използваме малки машини;
  • средния клас машини са подходящи, за почистване на мокети от 50 до 200 кв./м., като с нея се постига почистване на мокети от 60-80 кв. м /час. Лесни са за пренасяне и обслужване в офиси и домове;
  • високият клас техника е предназначена за средно големи и големи площи с мокети от 250 кв.м до няколко хиляди квадратни метра и имат производителност от 200 – 250 кв./час в зависимост от условията.

Професионалното пране на мокети във „Видатекс“ се извършва с машини от последно поколение, което прави почистването предвидим процес. Има няколко сериозни ползи от това, че почистването на мокетите се извършва със съвременни технологии, което го прави професионално.

Write a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *