Пране на мокети и почистване на ресторанти
Пране на мокети в контекста на услугата ни за почистване на ресторанти е темата на днешния материал. Вижте всичко важно, за пране на мокети.
Благодаря ви, че отново сте с нас. Темата на днешния материал е прането на мокет и като поддържаща тема ще разкажем с няколко думи и за нашата услуга, за почистване на ресторанти.
Пране на мокети
И така, нека започваме с основната тема на днешния материал, а именно пране на мокети (общо, за всички дейности, където се налага).
И така, темата на днешния материал е именно услугата ни, за пране на мокети. Ясно е, че при много силно замърсен мокет най-ефективния начин е чрез метода на екстракция. С този метод се достига в дълбочината на тъканта на настилката.
Как работи екстракцията при пране на мокети?
Впръсква се разтвор на вода и препарат и се изсмуква, като така се постига перфектно почистване на мокета.
Ако не разполагате с толкова време има и друг ефективен метод за почистване – полу-сухо пране. При този метод почистването е с повърхността на мокета и времето за съхнене е изключително кратко (около 40 минути).
Машини за почистване на мокети и пране на мокети
Разполагаме с машини, за почистване на мокети от малък, среден и висок клас:
- за почистване на локални петна използваме малки машини;
- средния клас машини са подходящи, за почистване на мокети от 50 до 200 кв./м., като с нея се постига почистване на мокети от 60-80 кв. м /час. Лесни са за пренасяне и обслужване в офиси и домове;
- високият клас техника е предназначена за средно големи и големи площи с мокети от 250 кв.м до няколко хиляди квадратни метра и имат производителност от 200 – 250 кв./час в зависимост от условията.
Почистване на ресторанти
Както е ясно на всеки, който е в ресторантьорския бизнес, основен проблем при почистването на ресторанта е ограниченото време за изсъхване. Ние имаме решение за собствениците на ресторанти.
При почистване на ресторанти, които са застлани с мокети предлагаме почистване в дълбочина чрез метода ‘’Hot Water Extraction’’ и полусухо почистване с Боне.
Основното почистване е препоръчително да се прави период от 1 до 3 месеца в зависимост от трафика и замърсеността.
При този тип почистване имаме по-дълго време на съхнене – при нас то е от 2- 4 часа.
При втория тип почистване с Боне периодичността може да бъде много по-кратка.
Най-голямото предимство на полусухото почистване е краткото време за съхнене на настилката – при нас то е от 40 мин – 60 мин. То е идеално за почистване на ресторанта между две събития.
При полусухото почистване контакта на машината е с повърхността на мокета, като след него мокета придобива чист и спретнат вид. Основно правило при това почистване е да се ползват само препарати предназначени за полусухо почистване. Третирането с всякакви тежки обезмаслители и неподходящи препарати само вредят на мокета а също и на бизнеса.
Write a Comment