почистване на ресторанти

Пране на мокети в офиси и ресторанти

Вие във фирма за професионално почистване „Видатекс“ знаем как да предоставим услуги за професионално почистване в София на най-високо ниво. В днешния материал ще разкажем за почистването на офиси и ресторанти в София.

И така, темата на днешния материал е пране на мокети в офиси и пране на мокети в ресторанти – иначе казано почистване на мокети в офиси и ресторанти. Ще разделим материал на две – пране на мокети в офиси и пране на мокети в ресторанти. Приятно четене.

Пране на мокети в офиси

Ние предлагаме пране на мокети в офисите с техника на най-съвременно ниво. За пране на мокети при много силно замърсен мокет най-ефективния начин е чрез метода на екстракция. С този метод се достига в дълбочината на тъканта на настилката.

Как работи екстракцията при пране на мокети?

Впръсква се разтвор на вода и препарат и се изсмуква, като така се постига перфектно почистване на мокета.

Ако не разполагате с толкова време има и друг ефективен метод за почистване – полу-сухо пране. При този метод почистването е с повърхността на мокета и времето за съхнене е изключително кратко (около 40 минути).

пране на мокети
пране на мокети

Машини за почистване на мокети и пране на мокети

Разполагаме с машини, за почистване на мокети от малък, среден и висок клас:

  • за почистване на локални петна използваме малки машини;
  • средния клас машини са подходящи, за почистване на мокети от 50 до 200 кв./м., като с нея се постига почистване на мокети от 60-80 кв. м /час. Лесни са за пренасяне и обслужване в офиси и домове;
  • високият клас техника е предназначена за средно големи и големи площи с мокети от 250 кв.м до няколко хиляди квадратни метра и имат производителност от 200 – 250 кв./час в зависимост от условията.

Пране на мокети в ресторанти или почистване на ресторанти

Когато говорим за почистване на мокети, ние разбираме почистване на мокети в ресторантите. От всички видове почистване на мокети, може би този в ресторанта е най-труден за поддръжка. Нека поговорим за пране на мокети в ресторанти.

Основния проблем при ресторантите са петната от храни, напитки и големия трафик на хора. Като добавим е неправилната поддръжка може да се стигне и до тотално съсипване на мокетите в ресторантите.

Поддръжката на мокети в ресторанти изисква два типа почистване: Основно почистване в дълбочина чрез метода ‘’Hot Water Extraction’’ и полусухо почистване с Боне. Основното почистване е препоръчително да се прави период от 1 до 3 месеца в зависимост от трафика и замърсеността.

При този тип почистване имаме по-дълго време на съхнене – при нас то е от 2- 4 часа.

Постигаме тези резултати благодарение на инвестиции в техника с която работят най-добрите в света. Техника която не е достъпна на българския пазар. Резултата е следния – перфектно изчистен мокети с възможност да се използва за рекордно кратко време.

При втория тип почистване с Боне периодичността може да бъде много по-кратка.
Най-голямото предимство на полусухото почистване е краткото време за съхнене на настилката – при нас то е от 40 мин – 60 мин. То е идеално за почистване на ресторанта между две събития.

При полусухото почистване контакта на машината е с повърхността на мокета, като след него мокета придобива чист и спретнат вид. Основно правило при това почистване е да се ползват само препарати предназначени за полусухо почистване. Третирането с всякакви тежки обезмаслители и неподходящи препарати само вредят на мокета а също и на бизнеса.

Write a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.